AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersIndustrieOverig nieuwsRoutesVeiligheid

China verlengt strenge internationale reisrestricties tot oktober

China heeft het pakket aan strenge restricties op internationale vluchten verlengd tot oktober 2020.

Restricties (Five Ones)

De verlenging geldt voor het zogeheten ‘Five Ones’-beleid. Dit pakket aan maatregelen houdt in dat er vanuit een (ieder) land één keer per week één vlucht van één maatschappij op één route naar China mag worden uitgevoerd. Chinese maatschappijen mogen wekelijks een keer een route naar ieder land vliegen. Deze maatregelen worden nu verlengd tot oktober van dit jaar.

Teleurstelling

Sommige luchtvaartmaatschappijen gingen ervan uit dat de restricties op enkele routes juist zouden worden versoepeld. Momenteel geldt enkel een visum-versoepeling voor zakelijke reizigers. Door reizigers die deze zomer naar China hoopten vliegen wordt het besluit dan ook als teleurstelling ervaren. De Chinese autoriteiten verbieden maatschappijen nu vliegtickets te verkopen voordat vluchten officieel weer mogen worden uitgevoerd. Binnenlandse vluchten in China mogen langzaamaan wel hervat worden.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close