fbpx
AirbusAirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

‘Etihad overweegt toekomst zonder A380 en A350’

Etihad Airways verwacht 1200 werknemers te moeten ontslaan en overweegt de A380 nooit meer terug in dienst te nemen, zo meldt Reuters deze week.

Strategie

Naast de ontslagen en het permanent aan de grond houden van de tien Airbus A380’s, zou Etihad ook overwegen om geen van de bestelde A350’s in dienst te nemen. Dat meldt Reuters op basis van ingewijden. Van de twintig bestelde A350-1000’s heeft Etihad er nog geen één in dienst genomen. Eerder annuleerde de maatschappij al 42 A350-bestellingen. Vijf A350’s waren klaar, maar de indiensttreding werd door Etihad uitgesteld. Daarmee bestaat de vloot van de maatschappij uit Abu Dhabi op dit moment uit A320’s, A380’s, 777’s en 787’s.

Geen vluchten

Etihad verkeert in financieel zwaar weer. De maatschappij voert sinds eind maart bijna alleen maar repatriërings- en cargovluchten uit. Onder voorbehoud van de reisbeperkingen van de overheid hoopt het bedrijf in mei en juni geleidelijk het netwerk weer op te kunnen bouwen.

Eerder kondigde Air France al aan definitief afscheid te nemen van alle A380’s:

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button