AirlinesCoronaCorona impact passagiersFrequente reizigerKLMNaast het nieuwsNL nieuwsOverig nieuwsVeiligheidVideo

Kijk mee met de maatregelen die KLM neemt | Video

KLM heeft, net als andere maatschappijen, allerlei maatregelen genomen die besmettingen met het coronavirus tegen moeten gaan. Bekijk hier welke maatregelen nu gelden en hoe dat de situatie aan boord verandert.

Maatregelen

Op de website van KLM staat alle informatie omtrent de huidige situatie. Tot september moeten alle bemanningsleden en passagiers die ouder dan 10 jaar zijn een mondkapje dragen, vanaf de eerste incheckbalie tot en met in het vliegtuig. Het mondkapje moet zowel de neus, de mond als de kin bedekken. Handig om te weten is dat het in sommige landen verplicht is om overal een mondkapje te dragen. Afhankelijk van de bestemming kan voor vertrek een gezondheidscontrole worden afgenomen. Hierbij wordt bijvoorbeeld de temperatuur opgenomen.

De vliegtuigen zelf worden voor elke vlucht grondig schoongemaakt met ontsmettingsmiddelen. Tussen de passagiers wordt zoveel mogelijk ruimte aangehouden. De lucht wordt tijdens de vlucht ververst en gezuiverd: de filters van het vliegtuig vangen 99,99 procent van eventuele virussen en bacteriën op.

Ook de cateringservice moet voldoen aan strenge hygiënevoorschriften. Aan boord probeert de bemanning het contact met de passagiers zoveel mogelijk te beperken. Tijdens het eten en drinken mag het mondkapje uiteraard even af. Verder raadt KLM alle passagiers aan online/thuis in te checken, de handen regelmatig te wassen en voldoende papieren zakdoekjes en mondkapjes mee te nemen. Op deze manier kan iedereen die geen klachten heeft veilig vliegen.

Video

In een nieuwe video laat KLM zien hoe de maatschappij en haar personeel omgaan met de maatregelen:

© KLM

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close