CoronaFoto artikelNaast het nieuwsNieuwsNL nieuwsSchiphol Airport

Schiphol ten tijde van corona: foto’s vanuit de lucht

Toen Nederland in een ‘intelligente’ lockdown ging en Schiphol praktisch tot stilstand kwam, bedacht luchtfotograaf Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf) het plan om van deze onwerkelijke situatie luchtfoto’s te maken. Maar al snel werd er een vliegverbod voor 2 of meer personen afgegeven en kon er niet worden gevlogen.

Gelukt

Toen bekend werd dat contactberoepen op 11 mei weer aan het werk mochten, werd ook het vliegverbod aangepast. Maximaal 2 personen in een vliegtuig met maatregelen volgens het RIVM. Uiteindelijk lukte het De Vliegende Fotograaf om rond Hemelvaart de lucht in te gaan en Schiphol vanuit de lucht te fotograferen.

Kern-Schiphol

Begin april sloot Schiphol vertrekhallen, lounges en pieren. Alleen een zeer afgeslankte vorm van de luchthaven bleef operationeel. De check-in is beperkt tot vertrek 2 en 3, waarna reizigers met een Schengen-bestemming door het tijdelijke securityfilter bij vertrek 1 gaan. Overige reizigers gebruiken vertrek 2. Lounge 1 (Schengen) en Lounge 2 (overig) achter de douane, blijven allebei open. De faciliteiten en de toegang tot lounge 3 sluiten. Eerder maakte Up in the Sky deze fotoserie van hoe de luchthaven er nu van binnen uitziet.

©Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf)
©Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf)
©Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf)
©Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf)
©Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf)
©Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf)
©Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf)
©Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf)
©Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf)
©Ruud Alting (De Vliegende Fotograaf)

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close