fbpx
AirlinesCoronavirusDuurzaamheidNaast het nieuwsRoutes en Bestemmingen

Flight Radar volgt voor het eerst sinds maart meer dan 100.000 vluchten

Flightradar24 heeft deze week voor het eerst sinds 22 maart meer dan 100.000 vluchten gevolgd. Het overgrote deel van het extra vliegverkeer bestond uit non-commerciële vluchten.

Groei

Op 22 maart volgde Flightradar24 11.760 vluchten meer dan op de voorgaande dag. In totaal werden er 110.361 vluchten gevolgd. Van de 11.760 extra vluchten waren er 2.668 commercieel.

Toename

Uit de gegevens van Flightradar24 blijkt dat niet alleen de totale hoeveelheid vluchten stabiel toeneemt, maar ook dat de hoeveelheid commerciële vluchten toeneemt. Sinds eind april neemt de hoeveelheid commerciële vluchten steeds verder toe.

Vracht

Een deel van het extra commerciële vliegverkeer bestaat uit vrachtvluchten. Veel maatschappijen, waaronder de KLM, zetten al enkele weken passagierstoestellen in voor vrachtvluchten, wat bijdraagt aan de totale hoeveelheid vliegverkeer. De hoeveelheid passagiersvluchten neemt, vooral in Azië, ook weer toe. Deze trend zal vermoedelijk vanaf juni in Europa ook duidelijk te zien zijn, aangezien veel Europese maatschappijen volgende maand meer gaan vliegen.

Bestel nu een uniek custom made raampaneel!

Dit unieke raampaneel uit een Boeing 737-BBJ kun je naar eigen smaak laten bewerken.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button