AirbusAirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusFinancieelOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Lufthansa verplicht om bestelde Airbussen af te nemen

Gesprekken over staatssteun tussen de Duitse overheid en Lufthansa zijn tijdelijk vastgelopen op het punt van de uitstaande bestellingen bij Airbus. De Duitse overheid eist dat Lufthansa, in ruil voor de steun, al haar bestelde Airbus toestellen afneemt.

Steun

Het door de overheid voorgestelde steunpakket houdt in dat Lufthansa tot 9 miljard euro, deels als lening, ontvangt in ruil voor tot een kwart van de aandelen van de maatschappij. Topman Carsten Spohr heeft echter laten weten te vrezen voor overheidsinvloed bij de maatschappij.

Bestellingen

Lufthansa heeft in totaal meer dan honderd bestellingen uitstaan bij Airbus, voor zowel A320neo’s als A350’s. Aangezien de vliegtuigen deels in Duitsland worden gebouwd eist de Duitse overheid dat Lufthansa alle bestelde Airbus toestellen afneemt. Volgens de Duitse krant Handelsblatt zou het afnemen van de toestellen de Duitse maatschappij ongeveer 5 miljard euro kosten, verdeeld over drie tot vier jaar.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close