AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCoronavirusFinancieelOverig nieuws

Ontslagen bij Aer Lingus na stopzetten ondersteuning overheid

Aer lingus is van plan volgende maand een deel van haar personeel te ontslaan omdat de Ierse overheid in juni niet meer meebetaalt aan de salarissen van haar personeel.

Ondersteuning

De laatste maanden ontving personeel van Aer Lingus de helft van hun salaris van de Ierse overheid. De maatschappij krijgt deze steun tot juni, wat betekent dat de salarissen vanaf volgende maand weer volledig door het bedrijf uitbetaald moeten worden.

Werknemers

In maart liet Aer Lingus al weten dat ontslagen noodzakelijk zouden zijn. Verschillende media melden dat de maatschappij 20 procent van het personeel, wat neerkomt op ongeveer 900 werknemers, zou willen ontslaan.

IAG

Aer Lingus is, net als British Airways, Iberia, LEVEL en Vueling, onderdeel van de IAG groep. De luchtvaartgroep krijgt niet als geheel overheidssteun. Maatschappijen die deel uitmaken van de groep zijn voor steun afhankelijk van hun eigen overheid.

Word vriend van Up in the Sky!

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close