fbpx
AirlinesCoronavirusHistorische LuchtvaartInnovatieLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVideoVliegtuigen

Delta stuurt MD-80 ‘Mad Dog’ met pensioen | Video

Delta Airlines stuurt als laatste Amerikaanse maatschappij haar MD-80’s met pensioen. Eerder ruilden onder andere American Airlines en Alaska Airlines het toestel al in voor een moderner en zuiniger alternatief.

Delta

Op 2 juni zullen de laatste MD-88, een doorontwikkelde variant van de MD-80 en de laatste MD-90, de opvolger van de MD-80, van Delta een commerciële vlucht uitvoeren. Delta is de laatste grote, gerenommeerde maatschappij die het toestel met pensioen stuurt. De machines worden vervangen door modernere Airbus A220’s.

Innovatie

Toen de MD-80 op de markt kwam moest het toestel concurreren met de Boeing 737, wat goed lukte. De MD-80 gold in 1983 als een enorm zuinig en comfortabel toestel. Het comfort had het vliegtuig voor een groot deel te danken aan de locatie van de motoren. Doordat de motoren van het toestel bij de staart werden gemonteerd bleef het in de cabine van het toestel relatief stil. De MD-80 was, met 1.191 gebouwde exemplaren, een succes voor McDonnell Douglas.

Een promo video van de MD-80 toen deze werd geïntroduceerd

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Florimond de Rooy

Redacteur. Florimond heeft een passie voor luchtvaart en is al van jongs af aan actief in de general aviation. Naast zijn werkzaamheden bij Up in the Sky studeert Florimond aan de Universiteit Leiden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button