fbpx
AirlinesCoronavirusHistorische LuchtvaartInnovatieLiefhebberNaast het nieuwsOpmerkelijkVideoVliegtuigen

Delta stuurt MD-80 ‘Mad Dog’ met pensioen | Video

Delta Airlines stuurt als laatste Amerikaanse maatschappij haar MD-80’s met pensioen. Eerder ruilden onder andere American Airlines en Alaska Airlines het toestel al in voor een moderner en zuiniger alternatief.

Delta

Op 2 juni zullen de laatste MD-88, een doorontwikkelde variant van de MD-80 en de laatste MD-90, de opvolger van de MD-80, van Delta een commerciële vlucht uitvoeren. Delta is de laatste grote, gerenommeerde maatschappij die het toestel met pensioen stuurt. De machines worden vervangen door modernere Airbus A220’s.

Innovatie

Toen de MD-80 op de markt kwam moest het toestel concurreren met de Boeing 737, wat goed lukte. De MD-80 gold in 1983 als een enorm zuinig en comfortabel toestel. Het comfort had het vliegtuig voor een groot deel te danken aan de locatie van de motoren. Doordat de motoren van het toestel bij de staart werden gemonteerd bleef het in de cabine van het toestel relatief stil. De MD-80 was, met 1.191 gebouwde exemplaren, een succes voor McDonnell Douglas.

Een promo video van de MD-80 toen deze werd geïntroduceerd

Florimond de Rooy

Redacteur en mede-eigenaar van Up in the Sky. Zijn passie voor luchtvaart maakte dat Florimond, na enkele jaren actief te zijn geweest in de wereld van het zweefvliegen, de keus maakte commercieel piloot te worden. Zijn voornaamste interesse ligt bij de technische en commerciële ontwikkelingen in de burgerluchtvaart.

Gerelateerde artikelen

Back to top button