fbpx
AirlinesCoronavirusEindhoven AirportFinancieelNaast het nieuwsNL NieuwsRoutes en Bestemmingen

Lauda sluit thuisbasis, ontslaat personeel

De Oostenrijkse maatschappij Lauda heeft aangekondigd volgende week, op 29 mei, haar thuisbasis in Wenen te sluiten. De sluiting zal het verlies van 300 banen met zich meebrengen.

CAO

De reden voor de sluiting van de basis zijn de mislukte CAO onderhandelingen tussen de maatschappij en de vakbond ‘Vida’. De nieuwe CAO zou een salarisverlaging met zich meebrengen, waar de vakbond tegen was aangezien dit een aantal personeelsleden hard zou raken.

Steun

Wat meespeelde bij het besluit om de basis te sluiten was het beleid van de Oostenrijkse overheid. Lauda kon geen staatssteun krijgen zoals bijvoorbeeld Austrian Airlines, dat ongeveer 800 miljoen euro ontving.

Ryanair

Michael O’Leary, topman van Ryanair, het moederbedrijf van Lauda, liet eerdere deze maand al blijken dat het sluiten van de basis in Wenen werd overwogen. Om het netwerk alsnog in stand te houden zouden de routes van Lauda worden overgenomen door Ryanair. Of dit ook daadwerkelijk zal gebeuren is nog onbekend.

Eindhoven

Het opheffen van de Lauda basis in Wenen betekent dat de Oostenrijkse budgetvlieger voorlopig niet meer te zien zal zijn in Nederland. Lauda onderhield een route tussen Eindhoven en Wenen met een Airbus A320.

Oostenrijk

De sluiting van de Weense basis van Lauda betekent dat de Oostenrijkse maatschappij geen standplaats meer heeft in Oostenrijk. De maatschappij heeft nog wel hubs in Düsseldorf, Palma de Mallorca, Stuttgart en Zadar.

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button