F-35MilitairNieuwsNL nieuwsProfessional

Lockheed Martin verlaagt productietempo F-35

Lockheed Martin past de productiesnelheid van de F-35 gevechtsvliegtuigen aan, vanwege de gevolgen van de corona-pandemie. Dit is bekend gemaakt in een persbericht.

Tekort

Medewerkers aan de productielijn van de F-35 beginnen vanaf zaterdag met een ander werkrooster. Bij toerbeurt zijn medewerkers een week vrij, na twee weken te hebben gewerkt. Voornaamste reden voor deze maatregel is een tekort in de aanvoer van onderdelen.

Onderdelen

Als gevolg van wereldwijde corona-maatregelen werden onderdelen niet of te laat geleverd. Lockheed Martin betrekt onderdelen voor de F-35 van bedrijven over de hele wereld. Veel toeleveranciers zijn tijdelijk gesloten of konden minder produceren. Dit leidde tot tekorten bij Lockheed Martin.

Minder

Greg Ulmer, Lockheed Martin vice-president van het F-35 programma, zei tegen vertegenwoordigers van media dat er minder toestellen kunnen worden geproduceerd dan vorig jaar. In plaats van de geplande 141, zullen er ongeveer 120 toestellen worden geproduceerd. Nederland zou dit jaar acht toestellen geleverd krijgen, alle geassembleerd in de Leonardo-fabriek in Cameri (Italië).

Italië

In maart is de faciliteit in Italië twee dagen gesloten geweest voor een grote schoonmaak. “Leonardo heeft nu meer dan 90% bezettingsgraad. Ze zitten weer bijna op het normale productieniveau.”, zei Ulmer. Dit jaar heeft Nederland nog geen nieuwe F-35’s afgeleverd gekregen. Of de Koninklijke Luchtmacht alle acht geplande toestellen ook dit jaar zal ontvangen, is niet bekend.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/