fbpx
DefensieMilitairNieuwsNL NieuwsProfessional

Lockheed Martin verlaagt productietempo F-35

Lockheed Martin past de productiesnelheid van de F-35 gevechtsvliegtuigen aan, vanwege de gevolgen van de corona-pandemie. Dit is bekend gemaakt in een persbericht.

Tekort

Medewerkers aan de productielijn van de F-35 beginnen vanaf zaterdag met een ander werkrooster. Bij toerbeurt zijn medewerkers een week vrij, na twee weken te hebben gewerkt. Voornaamste reden voor deze maatregel is een tekort in de aanvoer van onderdelen.

Onderdelen

Als gevolg van wereldwijde corona-maatregelen werden onderdelen niet of te laat geleverd. Lockheed Martin betrekt onderdelen voor de F-35 van bedrijven over de hele wereld. Veel toeleveranciers zijn tijdelijk gesloten of konden minder produceren. Dit leidde tot tekorten bij Lockheed Martin.

Minder

Greg Ulmer, Lockheed Martin vice-president van het F-35 programma, zei tegen vertegenwoordigers van media dat er minder toestellen kunnen worden geproduceerd dan vorig jaar. In plaats van de geplande 141, zullen er ongeveer 120 toestellen worden geproduceerd. Nederland zou dit jaar acht toestellen geleverd krijgen, alle geassembleerd in de Leonardo-fabriek in Cameri (Italië).

Italië

In maart is de faciliteit in Italië twee dagen gesloten geweest voor een grote schoonmaak. “Leonardo heeft nu meer dan 90% bezettingsgraad. Ze zitten weer bijna op het normale productieniveau.”, zei Ulmer. Dit jaar heeft Nederland nog geen nieuwe F-35’s afgeleverd gekregen. Of de Koninklijke Luchtmacht alle acht geplande toestellen ook dit jaar zal ontvangen, is niet bekend.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Leonard van den Broek

Redacteur / fotograaf. Leonard groeide op in Eindhoven, waar zijn interesse voor de luchtvaart werd gewekt door het vliegverkeer rond 'Welschap'. De afgelopen jaren bezocht Leonard talloze vliegbases in binnen- en buitenland.

Gerelateerde artikelen

Back to top button