fbpx
AirlinesCoronavirusNieuwsRoutes en Bestemmingen

WOW Air-opvolger Play in de herfst van start

De IJslandse start-up Play, die is opgezet door de voormalige WOW Air top, wil in de herfst van 2020 haar eerste vlucht uitvoeren. Play zou in eerste instantie in het najaar van 2019 al van start gaan.

Vertraging

Play wilde in november 2019 al starten met de ticketverkoop, maar dat ging niet door. “We zijn een start-up, dus kunnen dingen soms langer duren dan gepland, omdat er veel taken zijn die afgerond moeten worden”, zo schreef de maatschappij destijds. Door de uitbraak van het coronavirus is de startdatum van de maatschappij verder naar achteren geschoven.

Certificering

De nieuwe maatschappij zou over voldoende startkapitaal beschikken en voldoende personeel hebben opgeleid om in het najaar te kunnen beginnen. De maatschappij moet nog wel haar vliegtuigen, twee Airbus A321’s, in ontvangst nemen. Play beschikt ook nog niet over een vliegvergunning, maar de maatschappij verwacht dat die binnenkort zal worden verstrekt.

Routes

Naar verluidt start Play met zes routes vanuit Reykjavik en twee Airbus A321’s. De eerste zes bestemmingen zullen mogelijk Alicante, Berlijn, Kopenhagen, Londen, Parijs en Tenerife worden. Maar dat is nog niet bevestigd.

Haal jouw KLM-staart in huis!

Nieuw in de webshop van Up, een KLM-staart op houten voet. Speciaal voor de echte KLM-fans.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button