AirlinesCargoCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsProfessional

Air Astana richt vrachtafdeling op met omgebouwde 767’s

Air Astana start een internationale vrachtafdeling met drie geconverteerde Boeing 767-300’s. Deze toestellen vliegen sinds 2013 met passagiers.

Passagiersvariant

Vanwege de sterk toegenomen vraag door de coronacrisis start de maatschappij de vrachtafdeling op. De eerste Boeing 767 ondergaat momenteel een conversie naar semi-cargo toestel. Hierbij worden de stoelen en andere passagiersfaciliteiten verwijderd. De afgelopen weken zette de maatschappij al een passagiersversie van de 767 in om medische goederen te vervoeren op de stoelen. Wel moeten de benodigde goedkeuringen nog worden aangevraagd.

Vereisten

“Air Astana heeft snel voldaan aan de onmiddellijk verhoogde vraag naar luchtvracht door een 767-passagiersversie in te zetten, maar we moeten de gewichts- en volumevoorschriften van EASA met betrekking tot vracht op stoelen strikt naleven”, zegt Zhanna Shayakhmetova, directeur vracht bij Air Astana. “Zodra we met de omgebouwde semi-cargo 767’s zijn begonnen, kunnen we het volume van de vervoerde goederen aanzienlijk vergroten en onze klanten flexibelere voorwaarden bieden.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/