CoronaCorona impact passagiersFrequente reizigerKLMNL nieuwsOverig nieuws

Boekingskosten nog niet automatisch vergoed bij KLM-voucher

De boekingskosten bij een coronavoucher van KLM worden nog niet automatisch vergoed. De maatschappij werkt aan een oplossing om deze kosten te laten vervallen als er een nieuwe vlucht wordt geboekt met de voucher.

Oplossing

“Het heeft technisch wat voeten in de aarde om dit te automatiseren”, zegt een woordvoerster van KLM tegenover Up in the Sky. “Er wordt hard gewerkt aan een IT-oplossing door het development team zodat de boekingskosten bij nieuwe boekingen die klanten met een voucher gaan maken automatisch komen te vervallen. Dit is technisch bezien de snelste en minst complexe manier om de kwestie van de boekingskosten op te lossen.”

Voucher

Eerder werd al bekend dat de boekingskosten buiten de voucher vallen. Dit bedrag zie je dus niet terug op de waardebon. Het is de bedoeling dat deze kosten automatisch vervallen als de coronavoucher wordt gebruikt om een boeking te betalen. Hiervoor wordt dus nog een oplossing gezocht. Reizigers die een nieuwe boeking maken en de boekingskosten opnieuw moeten betalen, kunnen contact opnemen met de maatschappij om het geld terug te krijgen.

Bijproducten

Voor bijproducten zoals stoelreservering en bagage moet een aparte voucher worden aangevraagd. Eerder deze maand liet de maatschappij aan deze website weten dat er ook aan een oplossing wordt gewerkt om de gehele boeking als één voucher terug te vragen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Michael Stoelinga

Redacteur. Michael heeft een bachelor in de journalistiek en is na zijn studie bij Up blijven 'hangen'. In zijn vrije tijd sport hij graag en hij houdt van reizen. Met name heeft hij een voorliefde voor Noord-Europese landen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/