Boeing 747Editors choiceKLMLiefhebberNieuwsNL nieuws

KLM 747 ‘City of Seoul’ voert laatste vlucht uit | Video

De KLM 747 PH-BFS ‘City of Seoul’ vloog vandaag voor het laatst. Het toestel wordt in de Mojave-woestijn opgeslagen en ontmanteld.

Luchtbrug

Vanwege de coronacrisis besloot de maatschappij om de 747’s eerder uit te faseren. Even later werden er weer twee gepensioneerde 747 combi’s van de parkeerplaats gehaald om nog een paar weken langer door te vliegen. Met deze zogenoemde ‘luchtbrug’ wilde KLM zorgen voor een continue stroom aan vrachtcapaciteit richting Azië, waarbij medische goederen worden vervoerd.

Laatste vlucht

De City of Seoul vloog van Amsterdam naar Chicago om vervolgens naar de Mojave woestijn te gaan. De PH-BFS vloog sinds 1996 bij KLM. Op onderstaande video van Jorg de Bruijn is het vertrek van het toestel naar Chicago te zien.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/