fbpx
Editors choiceKLMLiefhebberNieuwsNL Nieuws

KLM 747 ‘City of Seoul’ voert laatste vlucht uit | Video

De KLM 747 PH-BFS ‘City of Seoul’ vloog vandaag voor het laatst. Het toestel wordt in de Mojave-woestijn opgeslagen en ontmanteld.

Luchtbrug

Vanwege de coronacrisis besloot de maatschappij om de 747’s eerder uit te faseren. Even later werden er weer twee gepensioneerde 747 combi’s van de parkeerplaats gehaald om nog een paar weken langer door te vliegen. Met deze zogenoemde ‘luchtbrug’ wilde KLM zorgen voor een continue stroom aan vrachtcapaciteit richting Azië, waarbij medische goederen worden vervoerd.

Laatste vlucht

De City of Seoul vloog van Amsterdam naar Chicago om vervolgens naar de Mojave woestijn te gaan. De PH-BFS vloog sinds 1996 bij KLM. Op onderstaande video van Jorg de Bruijn is het vertrek van het toestel naar Chicago te zien.

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button