LiefhebberMilitairNaast het nieuws

Luchtmacht vliegt missing-man formatie bij Margraten | Video

F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht brachten in het weekend traditiegetrouw een eregroet boven de Amerikaanse begraafplatas Margraten in Zuid-Limburg. De vier toestellen vlogen een missing-man formatie om de Amerikaanse militairen die zijn gesneuveld in de Tweede Wereldoorlog te herdenken.

Vrijheid

“Deze Amerikaanse mannen en vrouwen vergeten wij nooit. De stilte die zij achterlieten, spreekt luid. Zij betaalden de hoogste prijs, voor hun land en onze vrijheid”, zei Ank Bijleveld-Schouten, minister van Defensie, bij de herdenking. “Wij zijn het aan hen, onszelf en onze toekomstige generaties verplicht om als partners onze vrije democratische rechtsstaten te blijven beschermen. Want de oorlog en het gemis van deze helden zitten nu, 75 jaar later, nog steeds in ons.”

Corona

Vanwege de coronasituatie was er geen publiek bij de Memorial Day. Wel waren er naast de minister nog enkele andere hoogwaardigheidsbekleders aanwezig, zoals Rob Bauer, de Commandant der Strijdkrachten, Pete Hoekstra, de Amerikaanse ambassadeur in Nederland en generaal Tod Wolters, de hoogte NAVO-commandant in Europa.

Margraten

Margraten is de enige Amerikaanse begraafplaats in Nederland. Het merendeel van de Amerikaanse militairen sneuvelden tijdens de bevrijding van het zuidoosten van Nederland en de opmars door Duitsland. Margraten is de rustplaats van 8.301 Amerikaanse militairen. 1.722 personen staan op de Muren der Vermisten.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/