AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

Lufthansa krijgt groen licht voor steunpakket

Lufthansa heeft groen licht gekregen van het economische stabiliteitsfonds (WSF) van de Duitse overheid voor het steunpakket van tot 9 miljard euro.

Aandelen

In ruil voor de steun krijgt de Duitse overheid 20 procent van de aandelen. Per aandeel wordt er 2,56 euro betaald, wat erop neerkomt dat er via deze weg 300 miljoen euro in de maatschappij wordt gestoken.

Lening

Verder valt er ook een kredietfaciliteit van 3 miljard euro onder de steun, met een looptijd van 3 jaar. Deze lening moet nog wel goedgekeurd worden door de betreffende instanties. De overige 5,7 miljard euro wordt in de vorm van stille participaties in de activa van de maatschappij gestoken, waarvan 4,7 miljard euro zal worden geclassificeerd als eigen vermogen.

Goedkeuring

De Duitse regering zal twee zetels krijgen in de Raad van Commissarisen, waarvan er één zetel wordt gebruik voor de Auditcommissie. Het stabilisatiepakket moet nog wel worden goedgekeurd door de directie van Lufthansa en er moet nog toestemming komen vanuit de Europese Commissie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/