fbpx
AirlinesFinancieelNieuwsProfessional

Thaise overheid vermindert belang in Thai Airways

De Thaise overheid heeft 3,2 procent van de aandelen in Thai Airways verkocht. Daarmee komt het aandeel van de overheid uit op 47,86 procent en is Thai Airways niet langer een staatsbedrijf.

Herstructurering

De maatschappij startte onlangs een formeel herstructureringsproces met faillissementsbescherming. De operaties moeten doorlopen zoals gebruikelijk. Momenteel worden er alleen nog repatri√ęringsvluchten uitgevoerd, maar vanaf juli hoopt Thai Airways weer te kunnen starten.

Bescherming

Met het starten van een formeel herstructureringsproces met faillissementsbescherming krijgt Thai Airways de ruimte om zaken op orde te stellen, zonder dat schuldeisers delen van het bedrijf en vliegtuigen kunnen vorderen.

Mogelijkheden

De Thaise premier noemde het een moeilijk, maar noodzakelijk besluit. Volgens hem waren er drie mogelijkheden: geld in de maatschappij blijven pompen, het bedrijf failliet laten gaan of een formeel herstructureringsproces starten. De regering achtte het laatste de beste keus.

Een echte KLM 747 liefhebber?

Bestel de 747 Afscheidskalender dan hier!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button