fbpx
IncidentenNieuws

Zwarte dozen gecrashte A320 PIA gevonden

De zwarte dozen van de gecrashte A320 van Pakistan International Airlines zijn in het weekend gevonden. Deze worden overgedragen aan het onderzoeksteam, zegt een woordvoerder van de maatschappij.

Crash

Vlucht PK8303 was vrijdagmiddag onderweg van Lahore naar Karachi, toen het bij een go-around crashte. Er waren 91 passagiers en 7 crewleden aan boord, zegt de maatschappij in een verklaring. Het exacte dodenaantal is nog niet bekend, maar lokale media spreken van 97 doden.

AP-BLD

Het betreffende toestel staat geregistreerd als AP-BLD en vliegt sinds 2004. Tien jaar later kwam het in dienst van PIA. Tot aan de crash had het 47100 vlieguren gemaakt. Airbus zegt in een verklaring het onderzoeksteam volledig bij te staan op technisch gebied.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button