IncidentenNieuws

Zwarte dozen gecrashte A320 PIA gevonden

De zwarte dozen van de gecrashte A320 van Pakistan International Airlines zijn in het weekend gevonden. Deze worden overgedragen aan het onderzoeksteam, zegt een woordvoerder van de maatschappij.

Crash

Vlucht PK8303 was vrijdagmiddag onderweg van Lahore naar Karachi, toen het bij een go-around crashte. Er waren 91 passagiers en 7 crewleden aan boord, zegt de maatschappij in een verklaring. Het exacte dodenaantal is nog niet bekend, maar lokale media spreken van 97 doden.

AP-BLD

Het betreffende toestel staat geregistreerd als AP-BLD en vliegt sinds 2004. Tien jaar later kwam het in dienst van PIA. Tot aan de crash had het 47100 vlieguren gemaakt. Airbus zegt in een verklaring het onderzoeksteam volledig bij te staan op technisch gebied.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/