Air France-KLMEditors choiceFrequente reizigerNieuwsProfessional

Air France-KLM onderzoekt inzet trein als alternatief korte vluchten

Air France-KLM onderzoekt de mogelijkheid om korte vluchten te vervangen door de trein. Tijdens de aandeelhoudersvergadering zei het bedrijf de verlaging van de CO2-uitstoot erg belangrijk te vinden.

Plan

Specifiek gaat het om vluchten die korter duren dan 2 uur en 30 minuten. De komende weken ontwikkelt het bedrijf een transformatieplan om op de lange termijn de trein als alternatief voor deze vluchten in te zetten.

Steun

Eerder kreeg Air France-KLM een garantie en lening van in totaal 7 miljard euro. De Franse minister van Financiën Bruno le Maire vond dat daar wel duurzaamheidseisen aan gesteld moesten worden. Le Maire wil dat de binnenlandse vluchten alleen nog worden toegestaan voor een internationale overstap.

CO2

Verder moet de maatschappij vóór 2024 de CO2-uitstoot met vijftig procent terugbrengen, de vloot moet worden vernieuwd met zuinigere toestellen en twee procent van de brandstof moet tegen 2025 uit biobrandstof bestaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/