AirlinesFinancieelIndustrieNieuwsProfessional

Financieel directeur easyJet stapt volgend jaar op

Andrew Findlay, CFO bij easyJet, legt zijn functie vanaf mei 2021 bij de maatschappij neer. EasyJet zoekt in de tussentijd een opvolger.

Conflict

Onlangs was er nog een geschil met easyJet-oprichter Stelios Haji-Loannou. Hij wilde Findlay en drie andere bestuursleden tijdens de aandeelhoudersvergadering van vorige week afzetten vanwege een conflict over een bestelling voor Airbus-toestellen. De aandeelhouders gingen niet akkoord met het ontslag van de bestuursleden.

Sturing

CEO Johan Lundgren zegt dat Findlay een ‘solide financiële sturing’ heeft geleverd, vooral tijdens de coronacrisis, toen de luchtvaartmaatschappij snel liquiditeit verzekerde en de kosten kon verminderen volgens Lundgren. Findlay werkt sinds oktober 2015 bij de maatschappij. Daarvoor werkte hij bij Halfords. Het is nog niet bekend wat hij na easyJet gaat doen. “Het is het juiste moment om de financiële touwtjes in handen te geven aan iemand die easyJet zal helpen bij het volgende hoofdstuk”, aldus Findlay.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/