IncidentenNieuws

‘Gecrashte A320 PIA landde zonder landingsgestel’

Het landingsgestel van de gecrashte A320 van Pakistan International Airlines zou niet of niet volledig uitgeklapt zijn bij de eerste landingspoging. Dat zegt een woordvoerder van de maatschappij tegen Pakistaanse media.

Buiklanding

De bemanning startte niet met de standaardprocedures voor dit soort gevallen en er werd ook geen noodsituatie uitgeroepen. Volgens de woordvoerder waren de piloten waarschijnlijk niet mentaal voorbereid op een buiklanding en maakten zij een doorstart toen ze zich realiseerden dat de motoren langs de landingsbaan schraapten.

Go-around

Op onderstaande video van Aviation Herald zijn de sporen van de motoren die de landingsbaan raakten te zien. Tijdens de go-around zou de motor ermee opgehouden zijn en crashte het toestel in een woonwijk. Zo’n vier mensen op de grond werden naar het ziekenhuis gebracht, niemand van hen overleed aan de verwondingen. Ongeveer 25 huizen raakten beschadigd, maar werden niet vernield.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/