fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

Latam vraagt uitstel van betaling aan

Latam Airlines Group heeft uitstel van betaling aangevraagd onder de Chapter 11-bescherming van de Verenigde Staten. Met het reorganisatieproces wil Latam plannen maken om schuldeisers terug te betalen en om nieuwe financiering binnen te halen.

Aandeelhouders

Een aantal dochterbedrijven van Latam zijn ook opgenomen in de Chapter 11-aanvraag. De maatschappij heeft al 900 miljoen dollar toegezegd gekregen van aandeelhouders, waaronder de zakenfamilies Cueto en Amaro, en Qatar Airways. Latam beschikt nog over ongeveer 1,3 miljard dollar vrije cash. De hoogte van de schuld ligt op ruim 7 miljard dollar. Afgelopen weken ontsloeg de maatschappij al bijna 2000 van de 40.000 medewerkers.

Overheid

Verder is Latam in gesprek met de overheden van Chili, Brazilië, Colombia en Peru over aanvullende financiering. “Geconfronteerd met de grootste crisis in de geschiedenis van de luchtvaart heeft de Raad deze stap goedgekeurd en alle beschikbare alternatieven geanalyseerd om de duurzaamheid van de groep te waarborgen. Aangezien we ons in het verleden ook hebben aangepast aan nieuwe omstandigheden, hebben we er alle vertrouwen in dat Latam zal kunnen slagen in de post-Covid-19 wereld en Latijns-Amerika zal blijven bedienen en de regio met de wereld zal verbinden”, aldus Ignacio Cueto, voorzitter van de Raad van Bestuur van Latam.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button