AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersFrequente reizigerOverig nieuwsRoutes

Ryanair hervat vluchten naar Spanje vanaf juli: ‘blij met opschorting quarantainemaatregel’

Ryanair hervat definitief de vluchten naar Spanje vanaf juli. Het land heft de reisrestricties en quarantainemaatregelen op. “Na vier maanden lockdown verwelkomen we de stappen van de regeringen van Italië, Griekenland, Portugal, Spanje en Cyprus om hun grenzen te openen, reisbeperkingen op te heffen en ineffectieve quarantaines te schrappen”, aldus Eddie Wilson, CEO van Ryanair.

Vliegschema

De maatschappij biedt vanaf 1 juli tot duizend dagelijkse vluchten aan vanaf onder andere Ierland, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en Duitsland naar de belangrijkste vakantiebestemmingen als Portugal, Spanje, Italië, Griekenland en Cyprus. Hiermee wordt veertig procent van het normale vliegschema hersteld.

Lockdown

“Europese gezinnen die de afgelopen tien weken zaten opgesloten tijdens de lockdown, kunnen nu uitkijken naar het boeken van hun broodnodige vakanties naar Spanje, Portugal, Italië, Griekenland en andere mediterrane bestemmingen voor juli en augustus, voordat de scholen in september weer starten”, aldus Wilson.

Vakantieadres

Als tijdelijke maatregel moeten Ryanair-passagiers in juli en augustus van de maatschappij bij het inchecken aangeven hoe lang het geplande bezoek zal duren en wat hun vakantieadres is. Deze informatie wordt aan EU-regeringen verstrekt om ‘hen te helpen toezicht te houden op de isolatieregels die zij van bezoekers op vluchten binnen de EU verlangen’.

Maatregelen

Verdere maatregelen die Ryanair in acht neemt omvatten het dragen van mondkapjes, social distancing, minder ingecheckte tassen, online inchecken, temperatuurcontroles en passagiers moeten de instapkaart van tevoren downloaden op hun smartphone. Ook worden de vliegtuigen extra grondig schoongemaakt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/