BoeingCoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceIndustrieOverig nieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Boeing start eerste gedwongen ontslagronde: 6770 medewerkers moeten het veld ruimen

Boeing ontslaat deze week 6770 medewerkers. Onlangs kondigde de bouwer de ontslagen al aan, maar er werd eerst een vrijwillige vertrekregeling aangeboden. Nu gaat het om onvrijwillige ontslagen.

Impact

“De verwoestende impact van de Covid-19 pandemie op de luchtvaartsector betekent een sterke daling van het aantal commerciële vliegtuigen en services welke onze klanten de komende jaren nodig zullen hebben, wat op zijn beurt minder banen op onze productielijnen en kantoren betekent”, schrijft Dave Calhoun, CEO van Boeing, in een brief aan het personeel.

Lichtpuntjes

Calhoun zegt verder dat er voor degenen die blijven grote uitdagingen zullen blijven bestaan. Wel ziet hij enkele lichtpuntjes. “Sommige van onze klanten melden dat het aantal reserveringen voor het eerst sinds het begin van de pandemie hoger is dan de annuleringen”, aldus de topman.

Herstel

Desondanks betekenen deze tekenen van herstel volgens de topman niet dat de wereldwijde gezondheids- en economische crisis voorbij is. “Onze industrie zal terugkomen, maar het zal enkele jaren duren om terug te keren naar wat het twee maanden geleden was”, zegt Calhoun.

Ontslag

Eind april maakte de bouwer al bekend 15 procent van het personeel te moeten ontslaan. Toen was Boeing al begonnen met het afstoten van tien procent van de medewerkers. Maar dat was nog niet genoeg om de uitdagingen van de coronacrisis het hoofd te bieden.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/