fbpx
DuurzaamheidInnovatieKLMNieuwsNL NieuwsProfessional

KLM doet mee aan duurzaam taxiën proef Schiphol

KLM heeft zich bij de duurzaam taxiën proef van Schiphol gevoegd. Bij de proef worden vliegtuigen naar de startbaan gebracht door een Taxibot. Zo kunnen de vliegtuigmotoren tijdens het taxiën het grootste gedeelte uit blijven.

Brandstof

Met deze manier van taxiën moet er naar verwachting 50 tot 85 procent brandstof worden bespaard. De Taxibot is door Schiphol aan KLM, Transavia en Corendon ter beschikking gesteld om samen te onderzoeken hoe het taxiën kan worden verduurzaamd.

Proef

Tijdens de proef werd een lege 737 van KLM naar de startbaan gebracht door de Taxibot. “Het is belangrijk te onderzoeken hoeveel CO2-uitstoot we met het gebruik van de Taxibot kunnen reduceren”, vertelt Jeroen Jaartsveld, projectmanager bij KLM. “We willen ook weten hoe lang het taxiën met de Taxibot duurt, wat het effect is op het onderhoud van de vliegtuigmotoren en hoe we duurzaam taxiën kunnen inpassen in de dagelijkse operatie op Schiphol als je de Taxibot grootschalig zou inzetten.”

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button