DuurzaamheidInnovatieKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

KLM doet mee aan duurzaam taxiën proef Schiphol

KLM heeft zich bij de duurzaam taxiën proef van Schiphol gevoegd. Bij de proef worden vliegtuigen naar de startbaan gebracht door een Taxibot. Zo kunnen de vliegtuigmotoren tijdens het taxiën het grootste gedeelte uit blijven.

Brandstof

Met deze manier van taxiën moet er naar verwachting 50 tot 85 procent brandstof worden bespaard. De Taxibot is door Schiphol aan KLM, Transavia en Corendon ter beschikking gesteld om samen te onderzoeken hoe het taxiën kan worden verduurzaamd.

Proef

Tijdens de proef werd een lege 737 van KLM naar de startbaan gebracht door de Taxibot. “Het is belangrijk te onderzoeken hoeveel CO2-uitstoot we met het gebruik van de Taxibot kunnen reduceren”, vertelt Jeroen Jaartsveld, projectmanager bij KLM. “We willen ook weten hoe lang het taxiën met de Taxibot duurt, wat het effect is op het onderhoud van de vliegtuigmotoren en hoe we duurzaam taxiën kunnen inpassen in de dagelijkse operatie op Schiphol als je de Taxibot grootschalig zou inzetten.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/