LiefhebberNieuwsRuimtevaart

SpaceX woensdagavond voor het eerst met mensen de ruimte in

SpaceX lanceert woensdagavond de eerste bemande ruimtevlucht naar het International Space Station (ISS). Om 22:33 uur (Nederlandse tijd) wordt de Crew Dragon gelanceerd met twee astronauten van NASA, vanaf een Falcon 9 raket.

Missie

Astronauten Robert Behnken en Douglas Hurley werkten vijf jaar lang samen om deze missie voor te bereiden. Zij worden gelanceerd vanaf Launch Complex 39A, dezelfde plek als van de lancering van Saturn V die de eerste mens op de maan bracht.

Checks

De crew voert momenteel pre-flight checks uit aan de Faclon 9 raket en de Crew Dragon. De weersomstandigheden voor de lancering zien er voor 60 procent gunstig uit, zegt SpaceX. Het is voor het eerst in 9 jaar dat er weer een bemande Amerikaanse ruimtevlucht is. Dit gebeurt ook voor het eerst door een commercieel bedrijf.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/