fbpx
LiefhebberNieuwsRuimtevaart

SpaceX woensdagavond voor het eerst met mensen de ruimte in

SpaceX lanceert woensdagavond de eerste bemande ruimtevlucht naar het International Space Station (ISS). Om 22:33 uur (Nederlandse tijd) wordt de Crew Dragon gelanceerd met twee astronauten van NASA, vanaf een Falcon 9 raket.

Missie

Astronauten Robert Behnken en Douglas Hurley werkten vijf jaar lang samen om deze missie voor te bereiden. Zij worden gelanceerd vanaf Launch Complex 39A, dezelfde plek als van de lancering van Saturn V die de eerste mens op de maan bracht.

Checks

De crew voert momenteel pre-flight checks uit aan de Faclon 9 raket en de Crew Dragon. De weersomstandigheden voor de lancering zien er voor 60 procent gunstig uit, zegt SpaceX. Het is voor het eerst in 9 jaar dat er weer een bemande Amerikaanse ruimtevlucht is. Dit gebeurt ook voor het eerst door een commercieel bedrijf.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button