fbpx
CargoCoronavirusNaast het nieuws

Air Canada start vrachtvluchten naar Amsterdam

Air Canada voegt vanaf 1 juni vijf nieuw cargobestemmingen toe vanaf Montreal naar Europa en Zuid-Amerika: Amsterdam, Bogota, Lima, Dublin en Madrid. De vluchten worden uitgevoerd met vier geconverteerde B777-300ER’s en drie A330-300’s. Er moet nog wel toestemming vanuit de autoriteiten komen.

Bijen

Momenteel wordt er veel medische apparatuur, geneesmiddelen en consumptiegoederen vervoerd door Air Canada Cargo. Maar onlangs werden er ook duizenden bijenkoninginnen door heel Canada vervoerd om te helpen bij de bestuiving van gewassen en verse bloemen uit bijvoorbeeld Amsterdam en Israël, welke bestemd waren voor Moederdag.

Kreeft

Ook werd er gekoeld rundvlees vanuit Australië naar Canada gebracht en de Atlantische kreeft uit Canada werd naar Azië en Europa vervoerd. Air Canada Cargo heeft sinds eind maart meer dan 1.200 vluchten met alleen vracht uitgevoerd. Air Canada en Air Canada Cargo blijven de mogelijkheid evalueren om extra vrachtvluchten toe te voegen.

Bestel een Aviationtag van de PH-BFF, een voormalige KLM B747!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en haal dit stukje Nederlandse luchtvaartgeschiedenis in huis. Na 27 jaar over de hele wereld te hebben gezworven ging de PH-BFF in 2017 met pensioen. Het machtige toestel werd uiteindelijk in 2018 gerecycled op voormalige Vliegbasis Twente.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button