AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersNieuwsOverig nieuwsRoutes

Austrian Airlines hervat vluchten op 15 juni: onder andere naar Schiphol

Austrian Airlines hervat het vliegschema op 15 juni – bijna 90 dagen na de opschorting van alle vluchten. Onder andere Amsterdam wordt dan weer aangevlogen.

Routes

In de eerste week van de hervatting zal worden gevlogen naar: Amsterdam, Athene, Bazel, Berlijn, Brussel, Boekarest, Dubrovnik, Düsseldorf, Frankfurt, Genève, Hamburg, Kopenhagen, Larnaca, Londen, München, Parijs, Pristina, Sarajevo, Skopje, Sofia, Stockholm, Stuttgart, Tel Aviv, Thessaloniki, Tirana, Varna en Zürich. De week daarop komen er nog een aantal steden bij: Belgrado, Graz, Innsbruck, Kiev, Košice, Milaan, Nice, Praag, Split en Warschau.

Vliegtuigen

In de beginfase zal er vooral met kleinere vliegtuigen worden gevlogen, zoals de Embraer 195 en de Dash 8. Hiermee komt de capaciteit uit op gemiddeld vijf procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. “We zijn allemaal blij dat Austrian Airlines eindelijk weer vliegt. Ik wil onze klanten bedanken voor hun geduld en begrip. En natuurlijk wil ik onze medewerkers bedanken die de afgelopen maanden hun toewijding voor Austrian Airlines hebben laten zien”, aldus Andreas Otto, CCO van Austrian.

Mondkapje

In het kader van de coronamaatregelen moeten alle passagiers een mondkapje dragen, zowel in het vliegtuig als op de luchthaven van Wenen. Reizigers moeten deze zelf meenemen. Ook zijn er andere maatregelen genomen, zoals het zoveel mogelijk contact maken van het instapproces.

Omboeken

De maatschappij heeft de periode voor het zonder wijzigingskosten te betalen omboeken van vluchten verlengd. Tickets die al zijn geboekt of vluchten die nog worden geboekt voor 30 juni 2020 voor vluchten tot 30 april 2021 kunnen kosteloos worden omgeboekt naar een nieuwe reisdatum tot 31 december 2021. Reizigers hebben tot 31 januari 2021 de tijd om een nieuwe vluchtdatum door te geven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/