ColumnGoofLiefhebberNaast het nieuws

De Kleine Luchtvaart (Afl 281) | Column Goof

Er is weer consternatie op het sportvliegveld aan de Verlengde Wilgendijk, lazen we gisteren in de Ruitenberger Courant.

Deze keer betreft het de parkeerplaatsen voor de havendienst, die ook door de bezoekers van restaurant De Variometer gebruikt kunnen worden. De klandizie zou eronder te lijden hebben dat havenmeester Palenberg (ex-KLu) twee van deze plekken permanent gebruikt om zijn caravan daar te parkeren.

De zaak was verder geëscaleerd toen horeca-ondernemer Bert Roostermans in de discussie bracht dat de havenmeester daar soms tot laat in de avond vergaderde met de PR-manager van het vliegveld, mevrouw Annelies Akkermans. Beweerdelijk omdat de crew-room van de havendienst vanwege de corona tot nader order gesloten is. “Hij zag de caravan soms bewegen”, zei hij er fijntjes bij.

Zeker niet meegewerkt heeft dat Roostermans van bezoekende vliegers had gehoord dat op de havendienst soms wordt meegedeeld dat er heerlijke lokale Broederkoeke geserveerd wordt in de stationsrestauratie van Elsbeek. Er zou zelfs ooit een dienst-auto ter beschikking zijn gesteld om dit te gaan uitproberen. “Op die manier werkt de havendienst dubbel aan het uitkleden van mijn omzet”, aldus de verongelijkte entrepreneur.  

Nog meer consternatie was ontstaan omdat sleepbedrijf Ad-Sky voor een Turkse klant een sleepdoek had geknoopt waarin de ‘V’ vergeten was. Waardoor AYSUN, IK WIL MET JE TROUWEN (evlenmek) opeens AYSUN, IK WIL JE ELIMINEREN (elenmek) geworden was.

De lekgestoken banden van de Chevrolet Corvette van Ad-Sky-ceo Fred Bonenkamp zouden hieruit verklaard kunnen worden, alhoewel er geen schijn van bewijs is voor de beschadiging van de sportcoupé.  

Daarbovenop komen nog eens de jachtrechten op het vliegveld! Die zijn beweerdelijk onderhands doorverkocht aan ex-marinier Stramhuis uit Sint-Annekerke, tot ongenoegen van jachtvereniging Hubertus Hert uit Bummel. Een dreigende situatie was ontstaan toen er hagelkorrels in het achterste van een bouvier aangetroffen waren. De boze eigenaar zou onder dreiging van een jachtwapen op afstand zijn gehouden.

Een ingewijde aan de bar van Café de Variometer wist te melden dat het schietincident nooit het werk van Stramhuis kon zijn, omdat die geen geweer zou kunnen hanteren, ‘zelfs niet diens eigen puddingbuks’.

(wordt vervolgd)

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Goof Bakker

Columnist. Goof is reclame-tekstschrijver en vlieger op de Cessna O-2A en de Yak-52. Hij schrijft een column in Piloot & Vliegtuig. Goof schrijft ook voor diverse bladen, kranten (NRC / Volkskrant) en magazines.

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/