CoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceFinancieelIndustrieOverig nieuwsProfessional

EasyJet ontslaat 30 procent personeel

EasyJet wil het personeelsbestand met maximaal 30 procent inkrimpen. De maatschappij gaat binnenkort in gesprek met medewerkers om de herstructurering van het bedrijf te bewerkstelligen.

Ontslagen

De inkrimping is volgens de maatschappij nodig door onder andere het verkleinen van de vloot, de optimalisatie van het netwerk en van de bases en de verbeterde productiviteit. “We realiseren ons dat dit zeer moeilijke tijden zijn en dat we zeer moeilijke beslissingen in overweging moeten nemen die gevolgen zullen hebben voor onze mensen, maar we willen zoveel mogelijk banen voor de lange termijn beschermen”, zegt Johan Lundgren, CEO van easyJet.

Kosten

Ook wil de maatschappij op andere manieren kosten kunnen besparen. Eerste aandachtsgebieden daarbij zijn de luchthavens en grondafhandeling, waarbij contracten zullen worden herzien. Verder zijn tijdafhankelijke onderhoudsuitgaven uitgesteld als gevolg van het minder vliegen en de commerciële teams heronderhandelen momenteel met bureaus over de budgetten. Hierbij zal prioriteit worden gegeven aan activiteiten die de verkoop moeten optimaliseren tijdens de hervatting van de vluchten.

Herstel

“We blijven gefocust op het doen van wat goed is voor het bedrijf en zijn gezondheid en succes op lange termijn, na de snelle actie die we de afgelopen drie maanden hebben ondernomen om de uitdagingen van het virus aan te gaan. Hoewel we op 15 juni weer beginnen met vliegen, verwachten we dat de vraag langzaam zal toenemen en pas over ongeveer drie jaar weer op het niveau van 2019 zal zijn”, aldus Lundgren.

Vloot

Aan het einde van fiscaal jaar 2021 zal de vloot naar verwachting een omvang van 302 vliegtuigen hebben; 51 minder vliegtuigen is de verwachting. Dit aantal is inclusief drie à vier procent stand-by vliegtuigen tijdens het hoogseizoen. De vermindering van de vlootomvang komt door het uitstellen van nieuwe vliegtuigleveringen en het opnieuw leveren van geleasede vliegtuigen.

Vliegschema

Op 15 juni hervat easyJet een gedeelte van het vliegschema, beginnend met voornamelijk binnenlandse vluchten in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. De maatschappij verwacht tussen juli en september 30 procent van het netwerk van dezelfde periode vorig jaar te vliegen. Verdere routes zullen worden aangekondigd naarmate de vraag van klanten toeneemt en de beperkingen binnen Europa worden versoepeld. “Tot dusver zijn de trends die wij zien in boekingen op de hervatte vluchten bemoedigend en verbeteren de indicaties voor de vraag deze zomer. Boekingen voor de winter liggen, in vergelijking met deze tijd vorig jaar, hoger. Dit komt mede door passagiers die eerdere, door het coronavirus verstoorde vluchten, omboeken naar een latere datum”, zegt de maatschappij.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/