CoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceFinancieelIndustrieOverig nieuws

Lufthansa raad stemt niet in met staatssteun Duitse overheid

De raad van commissarissen van Lufthansa stemt niet in met het steunpakket van de Duitse regering ter waarde van 9 miljard euro. De raad vindt dat de Europese Commissie te strenge eisen stelt aan de steun.

Hubfunctie

De eisen vanuit Europa zouden volgens de raad leiden tot een verzwakking van de hubfunctie op de luchthavens van Frankfurt en München. De raad wil dat de economische impact op de onderneming en de aflossing van de noodlening, evenals mogelijke alternatieve scenario’s, goed geanalyseerd wordt.

Enige optie

“Tegen deze achtergrond kon de raad van commissarissen het stabilisatiepakket in verband met de EU-voorwaarden niet goedkeuren”, zegt de maatschappij. Wel ziet de raad het stabilisatiepakket als enige optie voor het behoud van de solvabiliteit.

Steun

Lufthansa en de Duitse overheid bereikten aan het begin van deze week een akkoord over het steunpakket. Afgesproken was onder andere dat de Duitse overheid 20 procent van de aandelen zou krijgen voor in totaal 300 miljoen euro. Verder valt er een kredietfaciliteit van 3 miljard euro onder de steun en 5,7 miljard euro zou in de vorm van stille participaties in de activa van de maatschappij moeten worden gestoken, waarvan 4,7 miljard zal worden geclassificeerd als eigen vermogen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/