fbpx
AirbusAirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

SAS wil Airbus-leveringen uitstellen

Scandinavian Airlines (SAS) mag de levering van vier A320neo’s uitstellen tot 2024. Verder uitstel van leveringen wordt nog besproken.

Uitstel

De Scandinavische maatschappij heeft een overeenkomst met Airbus gesloten over het uitstellen van de levering van vier A320neo’s. De levering stond oorspronkelijk gepland voor 2022, maar zal nu in 2024 plaatsvinden. SAS bereidt zich voor op een traag herstel van het vliegverkeer tijdens en na de coronacrisis. De maatschappij is daarom in onderhandeling over uitstel van de levering van andere toestellen.

Bestellingen

SAS heeft momenteel 40 vliegtuigen uit A320neo-familie in bestelling, waaronder drie A321LR’s. Ook heeft de maatschappij een optie op 16 extra toestellen. Daarnaast zijn er ook vijf A350-900’s besteld, met een optie op zes meer. Rickard Gustafson, CEO van de SAS Group, gaf tijdens een conferentie aan dat SAS graag ‘een aantal’ leveringen wil uitstellen en oudere vliegtuigen uit de vloot versneld wil uitfaseren. De CEO gaf aan dat de maatschappij mogelijk eerder dan verwacht zal vliegen met een vloot die slechts uit één merk vliegtuig bestaat. Eerder had het bedrijf al besloten de Boeing 737’s en de oudere toestellen uit de A320-familie uit te faseren. De uitfasering van de laatste 737 staat gepland voor 2024. Vanaf dat moment zal de vloot van SAS enkel nog uit Airbussen bestaan.

Poll: welk KLM-vliegtuig wordt het meeste gemist?

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button