AirbusAirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuws

SAS wil Airbus-leveringen uitstellen

Scandinavian Airlines (SAS) mag de levering van vier A320neo’s uitstellen tot 2024. Verder uitstel van leveringen wordt nog besproken.

Uitstel

De Scandinavische maatschappij heeft een overeenkomst met Airbus gesloten over het uitstellen van de levering van vier A320neo’s. De levering stond oorspronkelijk gepland voor 2022, maar zal nu in 2024 plaatsvinden. SAS bereidt zich voor op een traag herstel van het vliegverkeer tijdens en na de coronacrisis. De maatschappij is daarom in onderhandeling over uitstel van de levering van andere toestellen.

Bestellingen

SAS heeft momenteel 40 vliegtuigen uit A320neo-familie in bestelling, waaronder drie A321LR’s. Ook heeft de maatschappij een optie op 16 extra toestellen. Daarnaast zijn er ook vijf A350-900’s besteld, met een optie op zes meer. Rickard Gustafson, CEO van de SAS Group, gaf tijdens een conferentie aan dat SAS graag ‘een aantal’ leveringen wil uitstellen en oudere vliegtuigen uit de vloot versneld wil uitfaseren. De CEO gaf aan dat de maatschappij mogelijk eerder dan verwacht zal vliegen met een vloot die slechts uit één merk vliegtuig bestaat. Eerder had het bedrijf al besloten de Boeing 737’s en de oudere toestellen uit de A320-familie uit te faseren. De uitfasering van de laatste 737 staat gepland voor 2024. Vanaf dat moment zal de vloot van SAS enkel nog uit Airbussen bestaan.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/