fbpx
AirbusAirlinesCoronavirusLiefhebberNaast het nieuws

Emirates verwacht in 2022 met hele A380-vloot te vliegen

Emirates verwacht dat de hele vloot van Airbus A380’s in de zomer van 2022 weer operationeel zal zijn.

Operationeel

In een interview met het Britse Financial Times sprak Tim Clark, voorzitter van Emirates, de verwachting uit dat de hele A380-vloot over twee jaar weer zal vliegen. Bovendien zullen er waarschijnlijk geen extra vliegtuigen uit de vloot verdwijnen, behalve drie A380’s en negen 777’s die dit jaar al voor uitfasering stonden gepland. Clark verwacht dat de A380’s over twee jaar weer nodig zullen zijn, ondanks het feit dat dat momenteel niet het geval is.

Uitfaseringen

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er veel maatschappijen die hun A380’s met vervroegd pensioen hebben gestuurd. Zo kondigde Air France onlangs aan alle A380’s uit te faseren. Bij veel andere maatschappijen staat de A380-vloot (grotendeels) aan de grond, zie bijvoorbeeld de onderstaande video van de British Airways-toestellen. Ook Etihad zou overwegen om de A380 nooit meer terug in dienst te nemen, hetzelfde geldt voor Lufthansa. Het Duitse bedrijf bouwde onlangs een A380 om naar een vrachtvliegtuig:

Bestel het 192-pagina dikke Schiphol.jpg fotoboek!

Ondersteun Up in the Sky in haar missie om meer unieke content te maken en bestel het Schiphol.jpg fotoboek voor €25,- inclusief verzending, ⭐⭐⭐⭐⭐ op Bol.com (4.7 uit 5).

Bestel hier! Voor 15:00 besteld = de volgende dag bezorgd.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button