AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelIndustrieOverig nieuws

Lufthansa akkoord met steunpakket, doet afstand van slots

Lufthansa is alsnog akkoord gegaan met het steunpakket dat de maatschappij geboden is. Eerder werden de eisen van de Europese Commissie te streng genoemd.

Europese Commissie

De Europese Commissie wilde onder andere dat Lufthansa 24 slots zou opgeven op de luchthavens van Frankfurt en München. Het opgeven van de slots zou ook betekenen dat Lufthansa vliegtuigen naar andere luchthavens zou moeten verplaatsen. Eerder werd dit afgewezen door Lufthansa omdat dit de hubfunctie van Frankfurt en München zou verzwakken.

Concurrentie

De slots die vrijkomen zullen met een biedingsproces worden herverdeeld. In eerste instantie kunnen alleen Europese, concurrerende maatschappijen die geen substantiële staatssteun hebben ontvangen en nog niet op de luchthavens vliegen een bod doen. Mocht dit niet binnen anderhalf jaar lukken, dan mogen ook maatschappijen die al op de luchthavens vliegen meebieden.

Steun

Het steunpakket houdt onder andere in dat de Duitse overheid 20 procent van de aandelen krijgt voor in totaal 300 miljoen euro. Verder valt er een kredietfaciliteit van 3 miljard euro onder de steun en 5,7 miljard euro zou in de vorm van stille participaties in de activa van de maatschappij moeten worden gestoken, waarvan 4,7 miljard zal worden geclassificeerd als eigen vermogen.

Akkoord

Het steunpakket voor Lufthansa is nog niet helemaal rond. De raad van commissarissen van de maatschappij moet nog akkoord gaan met het voorstel. Mocht de raad van commissarissen akkoord gaan, dan moeten de aandeelhouders van het bedrijf nog instemmen met het steunpakket.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/