AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersCoronavirusIncidentenOverig nieuwsVeiligheid

Air India vlucht keert terug vanwege besmette piloot

Een Airbus A320neo van Air India, onderweg van Delhi naar Moskou, is deze week teruggekeerd naar Delhi omdat een van de piloten van het toestel besmet zou zijn met het coronavirus.

Test

Voordat de A320 vertrok is de bemanning getest op COVID-19. Toen het toestel al onderweg was naar Rusland ontdekte personeel van de maatschappij pas dat een van de piloten positief was getest. Het toestel is teruggekeerd naar Delhi waar het vijf uur na de start landde.

Onderzoek

Hoe het heeft kunnen gebeuren dat het testresultaat van de piloot pas ontdekt werd toen het toestel al in de lucht was is nog onbekend. De Indiase luchtvaartautoriteit onderzoekt het voorval.

Vlucht

Aan boord van het toestel was alleen een bemanning. Het toestel zou leeg naar Moskou vliegen om daar gestrande Indiërs op te halen en terug te brengen naar India. Een ander toestel met een andere bemanning heeft de vlucht alsnog uitgevoerd.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/