CoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersCoronavirusFrequente reizigerGroningen AirportNL nieuwsOverig nieuwsRoutes

Vluchten naar Griekenland alleen vanuit Groningen zonder quarantaine

De Griekse overheid heeft, na kritiek van de Europese Commissie, alsnog haar inreisbeleid aangepast. Het is vanaf 15 juni voor alle EU burgers toegestaan het land te bezoeken. Of een reiziger ook in quarantaine moet is afhankelijk van de luchthaven van vertrek.

EASA

De EASA heeft luchthavens die in gebieden liggen waar veel corona gevallen zijn op een lijst gezet. Wie van een van deze luchthavens vertrekt moet van de Griekse overheid eerst in quarantaine. De enige Nederlandse passagiers luchthaven die niet op de lijst staat is Groningen Airport Eelde.

Vluchten

Vanaf 15 juni is het weer mogelijk om naar Athene en Thessaloniki te reizen. De andere Griekse luchthavens blijven nog dicht. Alhoewel er vanaf Groningen geen vluchten zijn naar deze steden, is het wel mogelijk om vanaf een Duitse luchthaven naar Griekenland te reizen zonder in quarantaine te hoeven.

Juli

De huidige verwachting is dat de quarantaine maatregel in juli niet meer van kracht zal zijn. Dan zou het mogelijk moeten zijn om vanaf alle luchthavens naar Griekenland te reizen zonder in quarantaine te hoeven.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/