BoeingBoeing 747NieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Zuid-Korea kiest 747-8 als nieuw regeringsvliegtuig

De Zuid-Koreaanse overheid heeft een contract getekend voor de lease van twee Boeing 747-8’s die de huidige Boeing 747-400’s moeten vervangen als regeringsvliegtuigen.

Korean Air

De Boeing 747-8’s worden voor een periode van vijf jaar geleased bij Korean Air. De maatschappij onderhoudt de toestellen en levert een bemanning. Ook zorgt Korean Air dat er een vervangende 747-8 beschikbaar is mocht een van de toestellen aan de grond moeten blijven.

Aanpassingen

Voordat de 747-8’s, die nog nog ingedeeld zijn voor passagiersvervoer bij Korean Air, dienst zullen doen als regeringsvliegtuig, worden de toestellen aangepast. Wat er precies zal worden aangepast aan de toestellen is nog onbekend. Vanwege de aanpassingen zullen de toestellen pas in het najaar van 2021 in dienst worden genomen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/