fbpx
BoeingNieuwsVliegtuigen

Zuid-Korea kiest 747-8 als nieuw regeringsvliegtuig

De Zuid-Koreaanse overheid heeft een contract getekend voor de lease van twee Boeing 747-8’s die de huidige Boeing 747-400’s moeten vervangen als regeringsvliegtuigen.

Korean Air

De Boeing 747-8’s worden voor een periode van vijf jaar geleased bij Korean Air. De maatschappij onderhoudt de toestellen en levert een bemanning. Ook zorgt Korean Air dat er een vervangende 747-8 beschikbaar is mocht een van de toestellen aan de grond moeten blijven.

Aanpassingen

Voordat de 747-8’s, die nog nog ingedeeld zijn voor passagiersvervoer bij Korean Air, dienst zullen doen als regeringsvliegtuig, worden de toestellen aangepast. Wat er precies zal worden aangepast aan de toestellen is nog onbekend. Vanwege de aanpassingen zullen de toestellen pas in het najaar van 2021 in dienst worden genomen.

Bestel nu deze afscheidskalender van de KLM 747!

Nieuw in de webshop van Up: een afscheidskalender van de KLM Boeing 747. Exclusief verkrijgbaar bij Up in the Sky voor €17,95 inclusief gratis verzending. Voor €4 extra krijg je er een retro sleutelhanger bij!

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button