fbpx
FinancieelNieuwsVliegtuigen

Bombardier rondt verkoop CRJ series aan Mitsubishi af

Bombardier heeft maandag officieel alle rechten voor de CRJ Series overgedragen aan Mitsubishi Heavy Industries (MHI). De deal heeft een waarde van 550 miljoen dollar.

Verkoop

Met de verkoop is MHI nu de eigenaar van het CRJ Series-programma, inclusief alle typecertificaten, het onderhoud en de marketing- en verkoopactiviteiten, alsmede de onderhoudsfaciliteiten in Toronto, Montréal en de Amerikaanse vestigingen in Brifgeport en Tucson. Ook wordt er een schuld van 200 miljoen dollar overgenomen.

Onderdelen

Bombardier zal nog wel componenten en reserveonderdelen blijven leveren en rondt nog de laatste vijftien producties af die nog openstaan. Ook behoudt de bouwer bepaalde verplichtingen die een deel van de krediet- en restwaardegaranties vertegenwoordigen voor een totaal van 288 miljoen dollar. Dit bedrag zal de komende vier jaar worden betaald door Bombardier.

Zakelijke luchtvaart

De vliegtuigbouwer wil zich volledig focussen op de zakelijke luchtvaart en verkocht in februari ook al de treinafdeling. Twee weken voordat dat bekend werd, meldde Bombardier definitief uit het A220-programma te stappen. Eind oktober 2019 verkocht de bouwer drie fabrieken waar onder andere onderdelen voor de vliegtuigen worden gemaakt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button