FinancieelIndustrieNieuwsVliegtuigtype & -bouwer

Bombardier rondt verkoop CRJ series aan Mitsubishi af

Bombardier heeft maandag officieel alle rechten voor de CRJ Series overgedragen aan Mitsubishi Heavy Industries (MHI). De deal heeft een waarde van 550 miljoen dollar.

Verkoop

Met de verkoop is MHI nu de eigenaar van het CRJ Series-programma, inclusief alle typecertificaten, het onderhoud en de marketing- en verkoopactiviteiten, alsmede de onderhoudsfaciliteiten in Toronto, Montréal en de Amerikaanse vestigingen in Brifgeport en Tucson. Ook wordt er een schuld van 200 miljoen dollar overgenomen.

Onderdelen

Bombardier zal nog wel componenten en reserveonderdelen blijven leveren en rondt nog de laatste vijftien producties af die nog openstaan. Ook behoudt de bouwer bepaalde verplichtingen die een deel van de krediet- en restwaardegaranties vertegenwoordigen voor een totaal van 288 miljoen dollar. Dit bedrag zal de komende vier jaar worden betaald door Bombardier.

Zakelijke luchtvaart

De vliegtuigbouwer wil zich volledig focussen op de zakelijke luchtvaart en verkocht in februari ook al de treinafdeling. Twee weken voordat dat bekend werd, meldde Bombardier definitief uit het A220-programma te stappen. Eind oktober 2019 verkocht de bouwer drie fabrieken waar onder andere onderdelen voor de vliegtuigen worden gemaakt.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/