NieuwsNL nieuwsProfessionalSchiphol Airport

Brandweer Schiphol vervangt tankautospuiten

De brandweer op Schiphol vervangt de tankautospuiten omdat deze aan het einde van de levensduur zijn gekomen. De luchthaven is hiervoor met een aanbestedingsprocedure gestart. De tender staat open tot 10 september 2020 en de aanvangsdatum van de opdracht ligt op 13 november.

Brandweer

De luchthaven heeft een convenant met de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) waarin is opgenomen dat de Schiphol brandweer de reguliere brandweerdiensten op het grondgebied van Schiphol verzorgt.

Aanbesteding

Middels de aanbesteding wil Schiphol drie nieuwe tankautospuiten aanschaffen. Deze moeten de huidige twee tankautospuiten van Schiphol en de twee tankautospuiten van VRK die op Schiphol staan, vervangen. Ook moet er één nieuw middelen voertuig worden aangeschaft.

Nieuwe auto’s

Eerder dit jaar presenteerde de luchthaven nieuwe brandweerauto’s. Schiphol bestelde dertien crashtenders om de huidige vloot te vervangen. De nieuwe brandweerwagens kunnen blussen tijdens het rijden, waardoor er eerder geblust kan worden. De voertuigen kunnen 13.300 liter water, 1600 kilo schuim en 250 kilo poeder met zich meenemen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/