CargoCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsProfessional

British Airways haalt stoelen uit twee 777’s

British Airways heeft de stoelen en het interieur uit twee Boeing 777-200’s gehaald om extra capaciteit voor cargo beschikbaar te maken. Het gaat om de G-YMMK en de G-YMMG.

Extra ruimte

Omdat de vraag naar passagiersvervoer nog steeds erg laag is, probeert de maatschappij in samenwerking met IAG Cargo de geparkeerde vliegtuigen op verschillende manieren te gebruiken in de strijd tegen het coronavirus. In maart startte British Airways met cargo-only vluchten waarbij passagiersvliegtuigen werden ingezet. In april startte de maatschappij met het vervoeren van vracht op de stoelen. Met het verwijderen van de stoelen moet er ruimte zijn voor 100m³ extra vracht per vlucht.

Vervoer

De eerste reis van een van de geconverteerde vliegtuigen ging naar Peking, waar het persoonlijke beschermingsmiddelen heeft opgehaald. Ook worden er andere essentiële goederen, zoals voedsel en medicijnen, naar het Verenigd Koninkrijk vervoerd, naast de reguliere commerciële vracht.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/