CoronaCorona gevolgen maatschappijenFinancieelOverig nieuwsProfessionalVliegtuigtype & -bouwer

Corona en mislukte Boeing-deal zorgen voor rode cijfers Embraer

Embraer heeft 292 miljoen dollar verlies geleden in het eerste kwartaal van dit jaar. Dit komt mede door de effecten van de coronacrisis en de mislukte deal met Boeing.

Resultaat

De omzet is met 23 procent afgenomen tot 633,8 miljoen dollar ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Annuleringen heeft de bouwer niet ontvangen. Wel worden er leveringen uitgesteld vanwege de huidige situatie.

Leveringen

Tijdens de eerste drie maanden leverde Embraer vijf commerciële vliegtuigen af, waaronder drie E175’s, één E190-E2 en één E195-E2. In het eerste kwartaal van 2019 leverde de bouwer elf toestellen af.

Deal

Boeing en Embraer kondigden in 2018 aan een joint venture te starten. Eind april 2020 kwam Boeing met het nieuws uit deze samenwerking te stappen. In een verklaring zei de Amerikaanse vliegtuigbouwer dat Embraer niet aan alle voorwaarden kon voldoen. Het tweetal had alle goedkeuringen al binnen, behalve die van de Europese Commissie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/