AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenEditors choiceFinancieelOverig nieuwsProfessional

Lufthansa raad van commissarissen toch wel akkoord met steunpakket

De raad van commissarissen van Lufthansa heeft toch ingestemd met het stabilisatiepakket dat werd aangeboden door de Duitse overheid. “Het was een zeer moeilijke beslissing”, zegt Karl-Ludwig Kley, voorzitter van de raad van commissarissen.

Goedkeuring

De directie van Lufthansa keurde het steunpakket afgelopen vrijdag al formeel goed. De toestemming van de raad is de volgende stap, maar nog niet de laatste. De mededingingsautoriteiten en de aandeelhouders moeten het pakket ook nog goedkeuren. Op 25 juni wordt er door de aandeelhouders gestemd over de maatregelen.

Conclusie

“Na een intensieve discussie zijn we tot de conclusie gekomen om in te stemmen met het voorstel van de raad van bestuur. We raden onze aandeelhouders aan dit pad te volgen, ook al moeten ze substantiële bijdragen leveren om hun bedrijf te stabiliseren. Er moet echter duidelijk worden vermeld dat Lufthansa een zeer moeilijke weg voor de boeg heeft”, aldus Kley.

Europa

Vorige week stemde de raad van commissarissen niet in met het steunpakket van de Duitse regering ter waarde van 9 miljard euro. De raad vond namelijk dat de Europese Commissie te strenge eisen stelt aan de steun. De Europese Commissie wil onder andere dat Lufthansa 24 slots zou opgeven op de luchthavens van Frankfurt en München. Het opgeven van de slots betekent ook dat Lufthansa vliegtuigen naar andere luchthavens zal moeten verplaatsen.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/