LiefhebberNieuwsRuimtevaart

SpaceX-bemanning aangekomen bij International Space Station

De bemanning van de Crew Dragon van SpaceX is na een reis van 19 uur aangekomen bij het International Space Station (ISS). Astronauten Robert Behnken en Douglas Hurley zullen daar 110 dagen verblijven.

Primeur

Het is voor het eerst in bijna tien jaar dat er vanaf Amerikaanse bodem mensen naar de ruimte worden gebracht. Na de Spaceshuttle waren de Verenigde Staten afhankelijk van Rusland om astronauten de ruimte in te krijgen. Ook is het voor de eerste keer dat een commercieel bedrijf astronauten naar de ruimte brengt.

Uitstel

Eigenlijk zou de Crew Dragon woensdagavond zijn gelanceerd, maar dat werd uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. Op de vluchtroute lag een storm, waardoor de vluchtleiding het risico op blikseminslag te groot achtte. Zaterdagavond was de lancering wel mogelijk.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/