fbpx
LiefhebberNieuwsRuimtevaart

SpaceX-bemanning aangekomen bij International Space Station

De bemanning van de Crew Dragon van SpaceX is na een reis van 19 uur aangekomen bij het International Space Station (ISS). Astronauten Robert Behnken en Douglas Hurley zullen daar 110 dagen verblijven.

Primeur

Het is voor het eerst in bijna tien jaar dat er vanaf Amerikaanse bodem mensen naar de ruimte worden gebracht. Na de Spaceshuttle waren de Verenigde Staten afhankelijk van Rusland om astronauten de ruimte in te krijgen. Ook is het voor de eerste keer dat een commercieel bedrijf astronauten naar de ruimte brengt.

Uitstel

Eigenlijk zou de Crew Dragon woensdagavond zijn gelanceerd, maar dat werd uitgesteld vanwege de weersomstandigheden. Op de vluchtroute lag een storm, waardoor de vluchtleiding het risico op blikseminslag te groot achtte. Zaterdagavond was de lancering wel mogelijk.

Help mee de meest realistische B737NG-simulator naar Nederland te halen!

Bij Up in the Sky houden we van de luchtvaart, dat moge duidelijk zijn. Nu willen we de nieuwste B737NG-simulator mĆ©t 4K-resolutie-projectors op de Nederlandse (particuliere) markt brengen. De benodigde investering hiervoor bedraagt anderhalve ton. Wil jij meehelpen financieren en rente ontvangen? Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button