fbpx
IncidentenNieuws

Zwarte dozen gecrashte A320 PIA naar Frankrijk voor analyse

De twee zwarte dozen van de gecrashte A320 van Pakistan International Airlines zijn deze week naar Frankrijk gebracht om geanalyseerd te worden.

Zwarte dozen

Een testvliegtuig van Airbus vervoerde de zwarte dozen naar Frankrijk vanwege de vliegverstoringen door corona. Het Franse onderzoeksbureau BEA gaat de bestanden analyseren. De ene zwarte doos bevat de cockpit voice recorder en uit de andere zwarte doos kan de vliegtuigdata gedownload worden.

Crash

De A320 crashte eind mei in een woonwijk in Karachi. Vlucht PK8303 was onderweg van Lahore naar Karachi. Mogelijk was het landingsgestel van het toestel niet of niet volledig uitgeklapt bij de eerste landingspoging. Tijdens de go-around zou de motor ermee opgehouden zijn en crashte het toestel in een woonwijk.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button