DuurzaamheidKLMNieuwsNL nieuwsProfessional

CO2-uitstoot KLM met 4 procent afgenomen

De totale CO2-uitstoot van KLM Groep is in 2019 met vier procent afgenomen en per passagier daalde de CO2-uitstoot met 31 procent, ten opzichte van 2005. Dat blijkt uit het Duurzaamheidsverslag over 2019.

Uitstoot

De maatschappij zegt dat voornamelijk vlootvernieuwing heeft bijgedragen aan het resultaat. In 2019 kocht KLM acht schonere vliegtuigen, waaronder de Boeing 787-10 Dreamliner. De doelstellingen voor 2030 betreffen een daling van 15 procent van de totale CO2-uitstoot en een vermindering van 50 procent van de uitstoot per passagier, ook ten opzichte van 2005.

Grond

Een andere doelstelling is om tegen 2030 een CO2-neutrale operatie op de grond te realiseren. Vorig jaar bereikte KLM vijftig procent minder uitstoot veroorzaakt door operaties op de grond in vergelijking met 2018. Volgens de maatschappij werd dit bereikt door groene energie in te kopen en de inzet van elektrisch grondmaterieel.

Compensatie

175.000 duizend passagiers reisden in 2019 CO2-neutraal met het compensatieprogramma ‘CO2ZERO’. Hiermee kon 680 hectare tropisch bos in Panama worden gepland, aldus KLM. Dochter Transavia voegde zich op 1 januari van dit jaar bij het compensatieprogramma van KLM.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/