AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersEditors choiceNL nieuwsOverig nieuwsSchiphol Airport

EasyJet vliegt vanaf 1 juli weer vanaf Schiphol

EasyJet vliegt vanaf 1 juli weer vanaf Schiphol. In de zomer moet er uiteindelijk naar 35 bestemmingen worden gevlogen. Wel zullen er minder frequenties zijn, in lijn met de vraag.

Netwerk

De maatschappij is van plan om 50 procent en 75 procent van al haar 1,022 routes in respectievelijk juli en augustus te vliegen. De totale capaciteit tussen juli en september komt uit op 30 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Eerder kondigde de maatschappij al aan vanaf 15 juni beperkt te gaan vliegen binnen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië.

Maatregelen

Vanwege het coronavirus zullen er verschillende maatregelen worden geïmplementeerd, waaronder strengere schoonmaak- en desinfectieprocedures en verplichte mondkapjes voor passagiers en crew. Op de short-haul vluchten zal er geen eten en drinken worden geserveerd.

Vertrouwen

“We kunnen niet wachten om weer vanaf Amsterdam te gaan vliegen nadat onze toestellen al sinds eind maart aan de grond staan. Met onze nieuwe veiligheidsmaatregelen willen we mensen weer het vertrouwen geven dat ze veilig kunnen gaan reizen zodra de reisbeperkingen worden opgeheven zodat de vraag geleidelijk terugkeert. Dankzij de routes die we vanaf juli weer gaan vliegen kunnen zakenreizigers hun essentiële reizen weer maken, mensen herenigd worden met vrienden en familie in het buitenland, en hopelijk ook op zomervakantie voor zover de maatregelen dit toelaten”, aldus William Vet, Country Manager easyJet Nederland.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/