IndustrieNieuwsSamenwerkingVliegtuigtype & -bouwer

Embraer zoekt nieuwe partners, maar in kleinere omvang dan mislukte Boeing-deal

Embraer is op zoek naar nieuwe partnerschappen nadat Boeing uit de 4,2 miljard dollar-deal stapte. In een earnings call zegt de bouwer specifiek op zoek te zijn naar een partner voor het KC-390 programma.

Partijen

Topman Francisco Gomes Neto wilde nog niet zeggen welke partijen Embraer op het oog heeft om mee samen te werken. China en India werden genoemd als mogelijke partners voor de commerciële vliegtuigen-afdeling van de bouwer.

Samenwerking

Tegen persbureau Reuters zei Neto dat elke nieuwe samenwerking in ieder geval in een veel kleinere omvang zal zijn dan de joint venture met Boeing. “We zijn niet op zoek naar een partnerschap van de omvang die de deal met Boeing had”, zegt de topman. “We denken dat het sneller en efficiënter is als we per project een partnerschap hebben.”

Deal

Boeing en Embraer kondigden in 2018 aan een joint venture te starten. Eind april 2020 kwam Boeing met het nieuws uit deze samenwerking te stappen. In een verklaring zei de Amerikaanse vliegtuigbouwer dat Embraer niet aan alle voorwaarden kon voldoen. Het tweetal had alle goedkeuringen al binnen, behalve die van de Europese Commissie.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/