AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenCorona impact passagiersFrequente reizigerOverig nieuwsProfessionalVeiligheid

IATA roept op tot snelle invoering coronamaatregelen

Brancheorganisatie IATA roept overheden op om de ICAO-veiligheidsmaatregelen omtrent corona snel door te voeren. ICAO kwam aan het begin van deze week met richtlijnen om verspreiding van het coronavirus in de luchtvaart zoveel mogelijk tegen te gaan.

Maatregelen

Onder de noemer Takeoff: Guidance for Air Travel through the COVID-19 Public Health Crisis zijn regels opgesteld waar luchtvaartmaatschappijen zich aan moeten houden. Zoals de afstand tussen reizigers, het dragen van mondkapjes, grondig schoonmaken, het traceren van contacten van reizigers en medewerkers, gezondheidsscreenings, testen en het invullen van een gezondheidsverklaring.

Vertrouwen

“Deze opeenstapeling van maatregelen zouden reizigers en medewerkers het vertrouwen moeten geven dat zij weer kunnen vliegen”, zegt Alexandre de Juniac, CEO van IATA. “En we zijn vastbesloten om met onze partners samen te werken om deze maatregelen voortdurend te verbeteren naarmate de medische wetenschap, technologie en de pandemie evolueren.”

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/