fbpx
AirlinesCoronavirusFrequente reizigersNaast het nieuwsProfessionalVeiligheid

IATA roept op tot snelle invoering coronamaatregelen

Brancheorganisatie IATA roept overheden op om de ICAO-veiligheidsmaatregelen omtrent corona snel door te voeren. ICAO kwam aan het begin van deze week met richtlijnen om verspreiding van het coronavirus in de luchtvaart zoveel mogelijk tegen te gaan.

Maatregelen

Onder de noemer Takeoff: Guidance for Air Travel through the COVID-19 Public Health Crisis zijn regels opgesteld waar luchtvaartmaatschappijen zich aan moeten houden. Zoals de afstand tussen reizigers, het dragen van mondkapjes, grondig schoonmaken, het traceren van contacten van reizigers en medewerkers, gezondheidsscreenings, testen en het invullen van een gezondheidsverklaring.

Vertrouwen

“Deze opeenstapeling van maatregelen zouden reizigers en medewerkers het vertrouwen moeten geven dat zij weer kunnen vliegen”, zegt Alexandre de Juniac, CEO van IATA. “En we zijn vastbesloten om met onze partners samen te werken om deze maatregelen voortdurend te verbeteren naarmate de medische wetenschap, technologie en de pandemie evolueren.”

Bestel nu het boek Love is in the Air!

Hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt, geschreven door Renske Dragt.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button