fbpx
AirlinesCoronavirusFinancieelNaast het nieuws

South African Airways komt volgende week met reddingsplan

De Business Rescue Practitioners (BRP’s) van South African Airways komen op 8 juni met een definitief reddingsplan voor de maatschappij. Een conceptplan was al uitgelekt in Zuid-Afrikaanse media.

Concept

Uit het concept zou blijken dat de maatschappij een extra lening van 21 miljard rand zou krijgen om de coronacrisis door te komen. In ruil voor de lening zou de regering een nieuwe bedrijf starten dat wordt bestuurd door het Department of Public Enterprises (DPE) en dit bedrijf zou alle activa van de luchtvaartmaatschappij overnemen. De DPE zou dan verantwoordelijk zijn voor alle kosten en het opzetten van het nieuwe bedrijf, alsmede het afhandelen van bestaande schulden. De lening zou deze herstructureringskosten moeten dekken.

Discussie

De BRP’s benadrukken dat het uitgelekte concept voor discussiedoeleinden is: “Aangezien het een concept is en het nog geen toestemming of commentaar heeft ontvangen van de betrokken personen, zullen we geen commentaar geven op het gelekte concept aan de media en wachten we op input van de betrokken partijen. Het zou erg onverantwoord zijn om dit concept aan te nemen en erop te reageren als het de definitieve versie is.”

Crisis

In mei kreeg de maatschappij 25 dagen om met een reddingsplan te komen. Dat is niet gelukt, maar de BRP’s hebben nog tot 8 juni uitstel gekregen om met het definitieve plan te komen. In december werd de maatschappij in business rescue geplaatst, waardoor schuldeisers tijdelijk geen geld kunnen claimen. Met de coronacrisis verslechterde de situatie van South African Airways nog verder.

✈️ Ontvang 20.000 Flying Blue Miles met een American Express kaart

Vraag een American Express Gold creditcard aan en ontvang daarbij tijdelijk 20.000 Flying Blue miles. Ter illustratie: een KLM-vlucht Amsterdam-Berlijn begint momenteel al vanaf 4.500 miles, exclusief belastingen. Lees de voorwaarden alvorens de kaart aan te vragen.

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button