AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenFailissementFinancieelIndustrieOverig nieuws

South African Airways komt volgende week met reddingsplan

De Business Rescue Practitioners (BRP’s) van South African Airways komen op 8 juni met een definitief reddingsplan voor de maatschappij. Een conceptplan was al uitgelekt in Zuid-Afrikaanse media.

Concept

Uit het concept zou blijken dat de maatschappij een extra lening van 21 miljard rand zou krijgen om de coronacrisis door te komen. In ruil voor de lening zou de regering een nieuwe bedrijf starten dat wordt bestuurd door het Department of Public Enterprises (DPE) en dit bedrijf zou alle activa van de luchtvaartmaatschappij overnemen. De DPE zou dan verantwoordelijk zijn voor alle kosten en het opzetten van het nieuwe bedrijf, alsmede het afhandelen van bestaande schulden. De lening zou deze herstructureringskosten moeten dekken.

Discussie

De BRP’s benadrukken dat het uitgelekte concept voor discussiedoeleinden is: “Aangezien het een concept is en het nog geen toestemming of commentaar heeft ontvangen van de betrokken personen, zullen we geen commentaar geven op het gelekte concept aan de media en wachten we op input van de betrokken partijen. Het zou erg onverantwoord zijn om dit concept aan te nemen en erop te reageren als het de definitieve versie is.”

Crisis

In mei kreeg de maatschappij 25 dagen om met een reddingsplan te komen. Dat is niet gelukt, maar de BRP’s hebben nog tot 8 juni uitstel gekregen om met het definitieve plan te komen. In december werd de maatschappij in business rescue geplaatst, waardoor schuldeisers tijdelijk geen geld kunnen claimen. Met de coronacrisis verslechterde de situatie van South African Airways nog verder.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/