AirlinesCoronaCorona gevolgen maatschappijenOverig nieuwsProfessional

Topman Emirates verwacht vanaf 2021 langzaam herstel

Tim Clark, de president van Emirates, verwacht dat de rest van dit jaar nog zwaar wordt in de luchtvaartindustrie en dat er in 2021 geleidelijk herstel zal plaatsvinden.

Herstel

Maar een volledig herstel kan nog jarenlang duren volgens Clark, afhankelijk van de komst van een vaccin tegen het coronavirus. “Wat we in het algemeen zien, is een torpedo van 15 biljoen dollar die de wereldeconomie trof en veel sectoren heeft platgelegd; de vervoer- en vrijetijdsector zijn slechts enkele van de slachtoffers”, aldus Clark tijdens een Ariabian Travel Market Webinar deze week.

Annuleringen

Net als veel andere maatschappijen moest ook Emirates alle passagiersvluchten enige tijd annuleren. Vrachtvluchten werden nog wel uitgevoerd, onder andere naar Schiphol. In juli hoopt Clark weer reizigers naar Dubai te kunnen brengen.

A380

Verder benadrukte de topman geen afscheid te nemen van de Airbus A380. Afgelopen week zei Clark al dat hij verwacht dat de hele vloot van de A380’s in de zomer van 2022 weer operationeel zal zijn. Bovendien zullen er waarschijnlijk geen extra vliegtuigen uit de vloot verdwijnen, behalve drie A380’s en negen 777’s die dit jaar al voor uitfasering stonden gepland.

Help Up de crisis door!

en word vriend

Ook Up in the Sky heeft het moeilijk door de economische impact van het Coronavirus. Ben je fan van Up? Dan kan je ons helpen. Met een kleine bijdrage van 5 euro zijn wij al enorm blij!

Geef je wat meer, dan krijg je er extra’s voor terug. Als je 24 euro doneert, dan schotelen wij je geen advertenties meer voor. Als je een nog grotere vriend wordt, dan sturen we je ook nog eens een code waarmee je gratis ons fotoboek Schiphol.jpg kan bestellen.

Wie wil er nou geen vriend van ons worden?

Tags

Redactie

Frequent flyer, luchtvaartprofessional en liefhebber; alles wat je weten wil, je vindt het op Up in the Sky - het luchtvaartnieuws & meer

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close
Close

Geen advertenties?

Wil je liever geen advertenties? Dat kan als je vriend van Up wordt: https://www.upinthesky.nl/vriend-shop/